40-års Jubileum 10-11/8 Barnlägret

Den 10-11 augusti 2019 hade klubben jubileumsläger i Kolla idrottshall Kungsbacka, när klubben firade 40år av verksamhet.
18 barn och ungdomar deltog med spannet knatte till blått monbälte.

Lägret inledes med en uppställning och inhälsning klockan 11. Deltagarna delades in i två grupper, knattar och ungdomar varpå det var dags för lägrets första pass.

Knattegruppen började med att träna för Karl-Johan 1:Kyu ifrån Göteborgs Ju-jutsuklubb. Detta medan ungdomsgruppen ,för att komma igång efter långt sommarlov, började med lite repetition för Ann-Charlotte 2:Dan från Budoklubben Shindo. Båda passen var mycket inspirerande och lärorika. Det var dessutom nytt för de flesta barn och ungdomarna att träna för instruktörer från andra klubbar.

Efter lunchen var det åter dags för Ju-jutsu!
Pass 2 för knattegruppen ledes av vår huvudinstruktör Ivar Wikenstedt 3:Dan och hade främst fokus på balans. Samtidigt lärde ungdomsgruppen hantera ett slagsmål med Karl-Johan.

Efter detta var dagens pass över men det var fortfarande flera aktiviteter kvar på schemat. Det var nu dags för femkamp med fyra olika grenar.  Alla deltagarna delades in i tre olika lag, lagen enades internt om namnen, Bengt, Ju-jutsu och Lag.
Första grenen var längdhopp i lag där alla skulle hoppa och målet var att komma längst av lagen.
Därefter skulle lagen tillsammans ta sig över mattan med endast ett antal specifika kroppsdelar som fick ha kontakt med mattan.

Efter de två första grenarna gick vi ut till multiarenan. I den tredje grenen fick varje lag välja ett djur. Alla lag skulle sedan utföra tre olika stafetter som dessa djur.

Den fjärde och sista grenen av femkampen var "langande muggen". Målet var att med hjälp av muggar fylla en kanna med vatten. Alla i lagen stod uppradade i tre led med varsin mugg. En person ifrån varje lag sprang fram till en hink med vatten och fyllde sin mugg. Personerna sprang sedan tillbaka till sitt lag och hällde över vattnet ifrån sin mugg till sin lagkamrats.

Efter en intensiv femkamp så var det paus och som sanna barn och ungdomar spenderades den på lekplatsen. Efter en timme av klättrande, spring och lek så var det dags för dagens sista aktivitet. Alla samlades i multiarenan för det var dags för vattenfight. Tre ronder av att skvätta vatten på varandra slutade med att alla var helt genomblöta. Så vi gick in, torkade och startade en film.

På söndag morgon var det lägrets sista pass och detta var tillsammans med vuxengruppen. Passet hölls av våran huvudinstruktör Ivar Wikenstedt där alla kunde träna med alla. Efter passet var det dags att packa ihop och fara hemåt.

Tack alla ledare, funktionärer, föräldrar, instruktörer och deltagare för att ni gjorde detta lägret möjligt! Vill man se fler bilder från lägret tryck här.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter