klubbens historia

Kungsbacka Jiujitsuklubb Do grundades den 20 februari 1979 av Gert Månsson. Då bestod klubben av 10 stycken ”jiujitsukas”. Under åren har klubben utbildat ca 1 000 medlemmar i självförsvar. Idag är vi cirka 70 medlemmar i åldrarna 6 till 66 år.

Från 1979 till 1985 hade Kungsbacka Jiujitsuklubb sina lokaler i en företagsfastighet på Inlag tillsammans med en judoklubb. 1986 flyttade klubben till  Tingbergshallen. Mellan år 2001 och 2014 hölls träningen i Kungsbacka Sportcenter (simhallen). Sedan 2014 är vi åter tillbaka i Tingbergshallens lokaler.

Klubbens gamla emblem skapades av konstnären Roland Larsson som var elev under de första åren. Den röda färgen symboliserar det japanska ursprunget, solen. Det japanska skrivtecknet ”Do” betyder vägen. Den svarta ringen står för det svarta bältet, mästarens grad, kunskapen. Jiujitsukan, eleven, står i försvarsställning och bär ett vitt bälte som är tecken på ödmjukhet.

Klubbens ny logotyp är designad av Agneta och Lars Bremmers i nära samarbete med klubbens styrelse och medlemmar. Vårt officiella namn är numer Kungsbacka Ju-jutsuklubb.